DESPRE
noi

VIZIUNE

Un învăţământ de calitatea, la nivel european: acces la educaţie pentru toţi elevii, performanţă, cadre didactice motivate, colaborare, cooperare, toleranţă şi deschidere.

Având în vedere diversificarea permanentă a cererii pe piaţa de muncă, dinamica în scădere a cifrei de şcolarizare şi necesitatea implicării administraţiei publice şi a agenţilor economici în realizarea educaţie şi protecţie sociale, unitatea noastră îşi propune să se adapteze nevoilor sociale ale comunităţii, precum si standardelor europene, formând tineri activi si creativi, cu abilităţi de comunicare şi competenţe antreprenoriale

  Cu o istorie de 9 decenii pe care le-a celebrat in iunie 2012, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto este o institutie de invatamant preuniversitar cu o valoroasă tradiţie în pregătirea tinerilor in meserii si specializari din domeniul transporturilor auto. De–a lungul existenţei sale care acoperă aproape un secol, şcoala noastră a făcut faţă numeroaselor schimbări prin care a trecut învăţământul românesc în toată acestă perioadă, printr-o capacitate permanentă de adaptare la cerinţele societăţii, reuşind să îşi păstreze profilul de instituţie de învăţământ tehnic în domeniul mecanic, electric si al transporturilor auto 
   Traditia si rezultatele au impus scoala noastra in randul comunitatii, devenind cunoscuta, apreciata si aleasa de  tinerii care au nevoie de educatie si de dobandirea unor competente tehnice care sa le asigure accesul pe piata muncii din Romania si din Uniunea Europeana. 

 

   

  • Facebook
elixia.jpg

Director Baicuș Elixia

2021-2022

17.02.2021

Comunicat MEC- Structura an scolar 2021-2022

                      - Simulari examen bacalaureat

09.02.2021

Ordin nr. 3.237/5.02.2021 privind aprobarea programelor probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, an scolar 2020 - 2021

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
unirea-principatelor-romane-24-ianuarie-

"24 Ianuarie 1859 - Formarea statului roman modern"

Proiect educational desfasurat in parteneriat cu Directia Judeteană Mehedinti a Arhivelor Nationale

Aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, 24 ianuarie 1859, a fost marcata vineri, 22 ianuarie 2021 la L.T. Auto prin manifestari educative desfasurate in mediul online. Astfel, elevii si profesorii scolii au sarbatorit Unirea de la 1859 prin participarea la proiectul "24 Ianuarie-Formarea statului român modern", desfasurat in parteneriat cu  D.J. Mehedinti a Arhivelor Nationale, activitatile propuse de organizatori fiind urmatoarele:

  • "Importanta zilei de 24 ianuarie 1859 in formarea si evoluţia statului român modern" - prelegere sustinuta de prof. Mureş Valentin.

  •  Expozitie de documente "162 de ani de la nasterea statului român modern"

  • Sesiune de referate ale elevilor claselor IX-XII cu tema "24 Ianuarie- Unirea Principatelor"

15 Ianuarie - Ziua Culturii Nationale
descărcare.jfif

15 ianuarie 2021- 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Ca în fiecare an, ziua de 15 ianuarie este sărbătorită de elevii și profesorii Liceului de Transporturi Auto, fiind o zi cu deosebita semnificatie pentru cultura romana.

Pe 15 ianuarie 2021 aniversam 171 de ani de la nașterea marelui poet al României, Mihai Eminescu şi, totodată, omagiem cultura națională.

În săptămâna 11 -15 ianuarie 2021 la Liceul de Transporturi Auto se vor desfasura activitățile unui proiect educational online, intitulat "Dor de Eminescu" si propus de profesorii ariei curriculare "Limba si comunicare", cu scopul de a cunoaşte biografia şi opera poetului national, de a dezvolta dragostea pentru literatura română si atitudinea de respect faţă de marile valori ale culturii nationale.

Logo_CVE+.png

Incepând cu 16 noiembrie 2020, in scoala noastra se va implementa in urmatoarele 18 luni, un nou proiect de formare profesionala si mobilitati KA102, care se adresează elevilor de la invatamantul profesional, calificarile Mecanic auto, Sudor si Lacatus constructii metalice si utilaj tehnologic.

Prin proiectul “Contureaza-ti viitorul profesional cu Erasmus+” Liceul de Transporturi Auto isi propune sa raspunda nevoilor elevilor scolii profesionale care apartin unor grupuri dezavantajate, facilitand participarea acestora la stagii de practica in companii din Sevilla, in cadrul carora isi vor dezvolta competentele profesionale in pas cu cerintele de pe piata muncii.

Durata plasamentului fiind de 3 saptamani, elevii vor efectua un nr de 90 de ore de pregatire practica. Vor fi vizate anumite rezultate ale invatarii: Pregatirea automobilului pentru exploatare- Mecanic Auto; Masurarea marimilor tehnice, Realizarea desenului tehnic pentru OM, Realizarea asamblarilor mecanice - Lacatus constructii metalice si Sudor.

Organizatiile de primire, companii cu experienta in formarea stagiarilor din Europa vor asigura prin tutorii desemnati, formarea profesionala corespunzatoare profilului elevilor si evaluarea performantelor acestora.
 

10-17 octombrie 2020, Global Math Week 

Proiectul Global Math este o mișcare mondială angajată să inspire educatorii de pretutindeni pentru a aprinde și a susține dragostea pentru învățarea matematicii. Profesorii din peste 150 de țări folosesc materialele acestui proiect și peste 6 milioane de elevi, profesori și pasionați de matematică din peste 150 de țări au experimentat abordarea transformatoare a matematicii.

Printre sutele de scoli participante la acest proiect, se afla si Liceul de Transporturi Auto, inscris de dna prof. Elena Rimnicianu, ambasador din anul 2017 al Global Math Project.

În fiecare an, în săptămâna 10-17 octombrie se desfășoara Global Math Week, saptamana in care elevii scolii noastre desfasoara lecții care aduc matematica distractiva în sala de clasă, subiectul preferat fiind EXPLODING DOTS, devenit in ultimii ani, un fenomen matematic global.

ERASMUSDAYS_LOGO_2020_RGB white.jpg

#ErasmusDays este o sarbatoare internationala cunoscuta în toată Europa și nu numai, care da ocazia beneficiarilor programului Erasmus+ sa organizeze diverse evenimente care sa aduca in centrul atentiei rezultatele si beneficiile proiectelor Erasmus.

Un astfel de eveniment a avut loc  la Liceul de Transporturi Auto, sub numele „Experiente Erasmus+ VET”, eveniment desfasurat online pe platforma Google Meet care a reunit peste 50 de participanti - fosti si viitori beneficiari ai programului, profesori si parinti.

Scopul acestei intalniri in spatiul virtual a fost acela de a face cunoscute rezultatele proiectelor Erasmus+ desfasurate in scoala pe perioada 2016-2020, impactul asupra elevilor, scolii si comunitatii, experientele participantilor si proiectele de viitor.

Cea mai apreciata parte a intalnirii a fost realizata de elevii de la invatamantul profesional, participanti la proiectul de mobilitate si formare profesionala „Motivat sa reusesc” 2019-2021 care au impartasit bobocilor si elevilor mai mici, experientele, impresiile si lectiile lor de viata stranse in cele trei saptamani de stagii de practica petrecute in Valencia, Spania in martie, 2020.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1
DOCUMENTE MANAGERIALE
Parteneri practica elevi
   Peugeot,  S.C.Lazar S.A., C.C.H., Sumitomo Bordnetze,    Severnav Drobeta Tr. Severin
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2
GSA-member-badge.jpg