top of page
SIGLA ROSE3.png

activitati propuse proiect r.o.s.e. 

ACTIVITATI PEDAGOGICE SI DE SPRIJIN

I.1. Activitățile remediale

Titlul activității: Combaterea dificultăților de învățare și recuperarea rămânerilor în urmă.

Activitățile își propun să recupereze rămânerile în urmă la învățătură. În activitățile remediale vor fi cuprinși elevii care au dificultăți de învățare (d.i.). Identificarea lor se va realiza la începutul fiecărui an școlar.

Activitățile remediale se vor desfășura pe baza unei planificări specifice nivelului de cunoștințe ale grupei de lucru și pe baza unor proiecte didactice particularizate.

Strategiile didactice (metodele, procedeele, mijloacele didactice, formele de organizare) vor fi adecvate fiecărei grupe și fiecărui elev.

Acest lucru impune ca activitățile remediale să se deruleze pe 4 grupe dimensionate în funcție de lipsurile constatate în cunoștințe, an de studiu ( 2 grupe clasa IX-a, 2 grupe clasa a X-a, grupa va avea minimum 7 elevi și maximum 15 elevi ), priceperi și deprinderi.

Open Book
Ghid 2020
Activitati remediale si de tutorat pentru clasele IX-XII
UNITATEA DE MANAGEMENT AL PROIECTELOR CU FINANȚARE EXTERNĂ
Proiectul privind Învățământul Secundar/Romania Secondary Education Project – ROSE

I.2. Activitățile de pregătire școlară suplimentară

Activitățile își propun să răspundă cerințelor programelor școlare la disciplinele de bacalaureat. Spre deosebire de activitățile remediale care sunt individualizate și au menirea de a aduce elevii la un nivel acceptabil de cunoaștere și de a recupera rămânerea în urmă a celor care au dificultăți evidente de învățare a noțiunilor de bază, activitățile de pregătire școlară suplimentară sunt concepute cu obiective, conținuturi și metodologie menite să asigure succesul la examenul de bacalaureat.  Conținuturile activităților de pregătire școlară suplimentară sunt de un nivel cantitativ și calitativ mai ridicat decât la precedentele.

Aici pot fi organizate mai multe activități frontale sau pe grupe mai mari decât la cele remediale ( 1 grupă clasa a XI-a, 1 grupă clasa a XII-a, grupa va avea minimum 7 elevi și maximum 15 elevi in anul I, 1 grupă clasa a XI-a de 15 elevi, 1 grupă clasa a XII-a de  25 elevi in anii II,III și IV).

I.3. Activități de consiliere și orientare profesională

I.3.1. Activități de consiliere psihopedagogică

Denumirea activității: Învățătura, calea spre reușită

Activitatile isi propun să asigure elevilor informații despre managementul învățării, despre propriile particularități de învățare;​ întărirea capacității de a face față problemelor de viață, frustrărilor, conflictelor intrapsihice și interpsihice

1.3.2. Activități de consiliere pentru carieră.

Denumirea activității: Mă pregătesc pentru o viitoare profesie. 

Activitatile isi propun să ofere informații despre învățământul terțiar (instituții, condiții de admitere, durată, costuri, profesii, avantaje, competențele pe care le oferă); să facă cunoscute abilitățile și aptitudinile fizice și psihice necesare pentru anumite profesii;  construirea unui „proiect de viață” funcțional, determinat de autoeficacitate care să se finalizeze prin integrare.

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

II.1. Excursii tematice

Denumirea activității: Călătorim, descoperim și învățăm

 

 Excursia tematică anuală are menirea de a informa asupra unor aspecte legate de posibile programe de educație terțiară, de posibile locuri de muncă, aduce informații asupra condițiilor de accedere pe piața muncii. Are, de asemenea, rolul de a asigura coeziunea colectivului de elevi, comunicarea informală cu colegii, dar și cu cadrele didactice și de a motiva elevii ( 40 elevi ) care s-au implicat în proiect și au obținut bune rezultate.

II.2. Tabăra de vară

Denumirea activității: „Încărcarea bateriilor” după un an de muncă

 Această activitate își propune să ofere celor mai merituoși elevi ( 20 elevi ), care în cadrul proiectului dau dovadă de implicare și seriozitate, o percepție pozitivă asupra colegialității, conștientizarea necesității de a învăța și a participa la viața școlii. Tabăra de vară are menirea de a contribui la prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea rezultatelor școlare și creșterea procentului de promovare a examenului de bacalaureat, chiar dacă în mod indirect.

II.3. Activități sportive

Denumirea activității: Sport, mișcare, sănătate

Activitatile își propun să ajute elevii  în acceptarea incluziunii în grup, în stabilirea de relații de comunicare pozitive cu colegii, dar și să contribuie la scăderea abandonului, relații de întrajutorare, colegialitate, bunăvoință, atitudini suportive.

Prin sporturile de echipă se întăresc relații de grup, coezive se formează relații de concurență loială, bazată pe fairplay.

II.4. Expoziții de fotografie și arte plastice

Titlul activității: Frumusețe în 2D

 Având în vedere că asistăm la o „democratizare” a imaginii, prin faptul că telefoanele mobile sunt înzestrate cu camere foto/film, este permisă exprimarea a tot felul de imagini. Expoziția va fi precedată de un curs de fotografie digitală și de estetică cu durata de 20 de ore, în fiecare an de implementare al proiectului cu o grupă de 20 elevi, pentru dezvoltarea competențelor artistice, gustului estetic și a judecății estetice.

ACTIVITATI DE RENOVARE SI DOTARE

III. Titlul activităţii:„Reamenajarea terenului de sport și dotarea cu materiale sportive”

Prin această activitate se urmărește creșterea calității actului educațional prin crearea condițiilor adecvate desfășurării activităților sportive. De asemenea se dorește imbunătățirea bazei materiale în scopul optimizării orelor de educație fizică și a activităților extracurriculare.

ACTIVITATI DE MANAGEMENT OPERATIONAL

Prin aceste activități ne propunem acțiuni legate de managementul resurselor umane, acțiuni de organizare și monitorizare a activităților, inclusiv raportare tehnico-financiară, acțiuni legate de comunicare și implicarea comunității în implementarea și monitorizarea proiectului, acțiuni de evaluare a rezultatelor, managementul financiar și acțiuni de realizare a achizițiilor în conformitate cu bugetul proiectului.


Vizita la Uzinele FORD-OTOSAN, Craiova
Obiective: dezvoltarea personala, cresterea coeziunii colectivului de elevi, precum si orientarea in cariera a acestora.
25-26.11.2022


Gradina de aventura, Eșelnița 31.07.2022-03.08.2022

bottom of page