top of page
SIGLA ROSE3.png

DESCRIEREA PROIECTULUI 

OBIECTIV GENERAL

 

CreÈ™terea calității intervenÈ›iilor preventive È™i remediale, de informare, consiliere È™i educaÈ›ie pentru elevii Colegiului  Tehnic de Transporturi Auto, privind conÈ™tientizarea È™i valorificarea beneficiilor parcursului educaÈ›ional în vederea diminuării abandonului È™colar, a creÈ™terii promovabilității la examenul de bacalaureat, precum È™i sprijinirea tranziÈ›iei elevilor din sistemul de învățământ secundar superior către învățământul terÈ›iar.

​

        Obiectivul general derivă din prioritățile È™i È›intele stabilite în PAS.

Prioritatea 3 : IMBUNATATIREA CALITATII EDUCATIEI SI FORMARII CONTINUE PROFESIONALE SI DEZVOLTAREA UNUI INVATAMANT INCLUZIV LA NIVEL DE ORGANIZATIE

Å¢inta : CreÈ™terea calității intervenÈ›iilor preventive È™i remediale, de informare, consiliere È™i educaÈ›ie pentru elevii Colegiului  Tehnic de Transporturi Auto, privind conÈ™tientizarea È™i valorificarea beneficiilor parcursului educaÈ›ional în vederea diminuării abandonului È™colar, a creÈ™terii promovabilității la examenul de bacalaureat, precum È™i sprijinirea tranziÈ›iei elevilor din sistemul de învățământ secundar superior către învățământul terÈ›iar.

Prioritatea 5: DEZVOLTAREA INSTRUMENTELOR DE PREDARE – INVATARE – EVALUARE

Å¢inta: Cresterea procentului de promovabilitate la bacalaureat si a numarului de elevi care obtin rezultate foarte bune la concursurile judetene si nationale;

Prioritatea 6: DEZVOLTAREA INSTRUIRII NONFORMALE PRIN ACTIVITATI EXTRACURRICULARE

Å¢intă : Cresterea numarului de proiecte educationale si a numarului de elevi si profesori participanti la proiecte cu 30% fata de anul scolar 2015 – 2016.

OBIECTIVELE SPECIFICE

​

OS1: Îmbunătățirea nivelului de informare privind importanÈ›a finalizării învățământului liceal pentru un număr de 106 de elevi, în intervalul de timp de 1 an proiect , astfel încât rata de absolvire a liceului să crească anual cu 1 %.

      Obiectivul va fi îndeplinit prin activități de consiliere È™i orientare profesionala I.3 È™i activități extracurriculare II.1, II.2, II.3 È™i II.4.

​

OS2: CreÈ™terea performanÈ›ei È™colare prin activități de sprijin È™i învățare, adecvate nevoilor unui număr de 50 elevi din grupul È›intă, în vederea creÈ™terii ratei de promovabilitate a examenului de bacalaureat cu un procent de 2 % anual, precum È™i inserÈ›iei acestora în învățământul terÈ›iar.

      Acest obiectiv va fi îndeplinit prin activități pedagogice È™i de sprijin I.1, I.2 È™i I.3.

​

OS3: Prevenirea părăsirii timpurii a È™colii, pentru un număr de 50 de elevi anual, astfel încât rata de părăsire timpurie a liceului să scadă anual cu 1 %.

     Îndeplinirea acestui obiectiv se va realiza prin activități pedagogice È™i de sprijin I.1 È™i I.3, activități extracurriculare II.1, II.2, II.3 È™i II.4.

​

Obiective operaÈ›ionale intermediare –  incluse intr-un plan managerial realizat în faza de implementare a proiectului.

​

O1: Implicarea activă a 100 de elevi/an proiect într-un program de pregătire remedială / pregătire suplimentară pe întreaga perioadă de derulare a proiectului în scopul dezvoltării de competenÈ›e de

 comunicare în limba română È™i / sau o limbă străină È™i competenÈ›e È™tiinÈ›ifice.

     Obiectivul O1 va fi realizat prin ACTIVITÄ‚ÈšI PEDAGOGICE ȘI DE SPRIJIN – categoria I.1 È™i I.2.

​

O2: Implicarea activă a 100 de elevi/an proiect în activități extracurriculare, derulate în vederea dezvoltării personale, sociale, civice, culturale È™i profesionale.

     Acest obiectiv va fi realizat prin ACTIVITÄ‚ÈšI EXTRACURRICULARE – categoria II.1, II.2, II.3, II.4 È™i ACTIVITÄ‚ÈšI DE RENOVARE ȘI DOTARE – categoria III.1

​

O3: Implicarea activă a 60 de elevi anual în activități de consiliere È™i orientare profesională, in vederea dezvoltarii competenÅ£elor de a învăța să înveÈ›i, a abilităților de gestionare eficientă a timpului, creÈ™terea încrederii È™i stimei de sine, abilității de a formula obiective personale È™i profesionale È™i a stabili paÈ™ii de atingere a lor È™i abilităților de leadership.

     Obiectivul O3 va fi realizat prin ACTIVITÄ‚ÈšI PEDAGOGICE ȘI DE SPRIJIN – categoria I.3, ACTIVITÄ‚ÈšI EXTRACURRICULARE – categoria II.1, II.2, II.3, II.4 È™i ACTIVITÄ‚ÈšI DE RENOVARE ȘI DOTARE – categoria III.1

BENEFICIARII DIRECTI

 

Beneficiarii direcÈ›i ai proiectului reprezintă grupul È›intă, alcătuit din 120 elevi/an proiect, înscriÈ™i în învățământul liceal, cu risc ridicat de părăsire timpurie a È™colii, cu nivel scăzut de cunoÈ™tinÈ›e teoretice, ceea ce conduce la o rată scăzută de participare È™i promovare a examenului de bacalaureat.

       Dintre aceÈ™tia un număr aproximativ de 95 de elevi fac parte din grupuri dezavantajate, elevi proveniÈ›i din familii cu venituri mici, familii monoparentale, familii cu părinÈ›i plecaÈ›i la muncă în străinătate.

      Numărul de participanÈ›i:

        - Pentru OS1: anul I: 19 elevi clasa a IX-a, 23 elevi clasa a X-a, 34 elevi clasa a XI-a È™i 32 elevi clasa a XII-a; anul II: 30 elevi clasa a IX-a, 30 elevi clasa a X-a, 30 elevi clasa a XI-a È™i 30 elevi clasa a XII-a; anul III: 30 elevi clasa a IX-a, 30 elevi clasa a X-a, 30 elevi clasa a XI-a È™i 30 elevi clasa a XII-a; anul IV: 30 elevi clasa a IX-a, 30 elevi clasa a X-a, 30 elevi clasa a XI-a È™i 30 elevi clasa a XII-a;

        - Pentru OS2: anul I: 15 elevi clasa a XII-a È™i 35 elevi clasa a XI-a, anul II: 35 elevi clasa a XII-a È™i 15 elevi clasa a XI-a; anul III: 30 elevi clasa a XII-a È™i 20 elevi clasa a XI-a; anul IV : 30 elevi clasa a XII-a È™i 20 elevi clasa a XI-a

        - Pentru OS3: anul I: 19 elevi clasa a IX-a, 23 elevi clasa a X-a; anul II: 25 elevi clasa a IX-a, 25 elevi clasa a X-a; anul II325 elevi clasa a IX-a, 25 elevi clasa a X-a; anul IV: 25 elevi clasa a IX-a, 25 elevi clasa a X-a.

​

​

BENEFICIARII INDIRECTI

​

Beneficiarii indirecÈ›i sunt părinÈ›ii elevilor cuprinÈ™i în grupul È›intă, personalul didactic din unitatea de învățământ È™i agenÈ›ii economici ca parteneri ai È™colii.

      PărinÈ›ii vor beneficia de orientare, consiliere È™i asistență educaÈ›ională în scopul îmbunătățirii relaÈ›iei familie – È™coală. Vor învăța limbajul referitor la natura învățării din È™colile actuale, astfel încât să-È™i ajute copii implicându-se în învățare.

      PărinÈ›ii care dobândesc o coînÈ›elegere a importanÈ›ei exersării deliberate, a concentrării, a diferenÈ›ei dintre cunoaÈ™terea de suprafață È™i cea de profunzime, vor fi capabili să aibă un dialog cu copii lor.

      AgenÈ›ii economici, cu care unitatea noastră interacÈ›ionează, sunt direct interesaÈ›i de creÈ™terea calității viitoarei forÈ›e de muncă, asigurând condiÈ›ii adecvate pentru formarea acestora.

bottom of page